2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Säästöleikkurin hellä kurmootus

Säästin ylen laskurilla valtiolle rapiat neljä miljardia – vaikka vain puolta pyydettiin. Helppoa! Koska palvelusta ei saa kätsyä kopsua omista leikkuroinneista, demonstroidaan siis kommentoiduilla kuvankaappauksilla:

Säästöt1Säästöt2Säästöt3Säästöt4Säästöt5Säästöt6Säästöt7

Tokihan noiden leikkauskohteiden kohdistamisesta olisi aika paljonkin naputtamista, mutta mennään nyt näillä...

Mutta sen sanon, että sähkölasku olisi todellakin ollut ihan tarpeeksi kallis jo nyt, ja toisekseen kun asuminen on aivan helvetin kallista, niin korkotukien supistaminen on hirttoköyden kiristämistä.

Muuten eilisestä täysistunnosta jäi mieleen lähinnä koko poliittisen järjestelmämme idioottimaisuus: oppositio vastustaa vastustamisen ilosta, koska sattuu olemaan oppositio – mutta sillä ei ole mitään merkitystä, koska enemmistö on joka tapauksessa hallituksessa, ja puoluekuri. Talo on siis täynnä tyhjää puhetta.

Yritystuista kaksi sanaa: Viron malli.

Ei kommentteja: