2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 19. toukokuuta 2017

Paperiarmeijan kipinävuoro

Hämmentävää oli valtamediasta lukea reportaasi, jossa ei asetuttu suoraan Israelin puolelle. Se, mikä asiaa selventää on, että vastapuoli on enemmän tai vähemmän jihadismiin kallellaan, mikä on journalistipiireissä pyhä lehmä (jos nyt hindulainen vertaus tähän sopii).
No. Asiassahan on taas vähän enemmän kuin kaksi puolta – mutta herää kysymys: miksi tämä artikkeli on kirjoitettu? Tässähän siis sympatiseerataan itsemurhaiskun tekijän isää – joka on ylpeä siitä mitä poika tuli tehneeksi.

Eittämättä, jos tilanne olisi Suomessa vastaavanlainen, kaikenlaisia tempauksia tapahtuisi nuorten miesten toimesta – ja "keskeltä kumpujen, mullasta maan isät ylpeinä katsovat poikiaan". Mutta siis, eikö tämä lehtijuttu haiskahda ihan vähän väkivallan glorifioinnilta?
"Hautakivet näyttävät sen, mistä kiistassa on pohjimmiltaan kyse – eli maa-alueesta ja siitä, kuka siellä saa asua."
Israelissahan on kyse umpirasistisesta siirtomaaisännöinnistä, joten palestiinalaisten kiehumisessa ei ole juuri ihmettelemistä. Maa-alue on täysin laittomasti otettu haltuun, ja sisäisellä apartheidilla tuhottu kaikki se rauhaisahko yhteiselo joka vielä sata vuotta sitten oli vallalla.

Yhtäältä, kun tuossa nyt on vastakkain kaksi ääriuskontoa: siionismi ja islam – jotka molemmat ovat pikemminkin poliittisia etujärjestöjä kuin henkisten arvojen kantajia – ja islamistiset naapurivallat tekevät kaikkensa pitääkseen Palestiinan rauhattomana puskurina läntistä invaasiota vasten – kristittyjen länsivaltojen auliisti aseistaessa molempia osapuolia... Niin, tekijöitä on vähän enemmän kuin yksi.
Onko tosiaan kyse maa-alueen isännöinnistä? Oikeutuksista ja vääryyksistä? Vai jostain muusta? Öljystä?
Rajalinjoistahan ei ota selvää kukaan; veikkaan että koko maailmasta ei löydy yhtä ainutta ihmistä, joka voisi varmuudella sanoa kuka on kenenkin puolella ja miksi.

Ja kun tässä nyt törmäilevät valtauskonnot, koen outoa houkutusta katsoa, josko tuolta suunnalta löytyisi vastaus tähän loputtomaan vehkeilyyn, joka perustuu valtaosaltaan suoraan valehteluun ja todellisuuden vääristelyyn.
Israelia ei ole luvattu juutalaisille yhtikäs missään. Itse asiassa, jos nyt halutaan uskonnollisia tekstejä tavailla – niin kuin ilmeisesti halutaan –: sikäli mikäli Jerusalemiin nousee vielä kolmas temppeli, se tarkoittaa maailmanloppua, ja nimenomaan juutalaisten hävittämistä maan päältä. 
Jos tämä tulkinta tuntuu oudolta, se johtuu siitä, ettet ole oikeasti kaivanut esiin niitä värssyjä ja lukenut mitä siellä sanotaan. Uskonnot eivät ylipäätään ole mitään kiinteitä entiteettejä; ne risteävät siellä sun täällä, toisinaan sukset ristissä. Jokaisessa uskontokunnassa löytyy lukematon määrä lahkoja jotka riitelevät toistensa kanssa, ja ne ovat kaikki riipineet traditionsa ja tarinansa vanhemmista – myöhemmin pakanallisiksi tai harhaoppisiksi julistetuista – uskonjärjestelmistä. Sen takia noista yksikään ei ole minkäänlaisessa koheesiossa todellisuuden kanssa.

Nähdään jokunen rajalinja: shiiat vastaan sunnit, katoliset vastaan ortodoksit, talmudjuutalaiset vastaan ortodoksijuutalaiset. Sitten on vielä protestantit, jotka kallistuvat katolisten suuntaan, ja salafistit, jotka ovat sunnien omapäinen lahko. Ja kaiken keskellä keskuspankit – jotka ovat yhden ja saman saksalaisperäisen siionistisuvun hallussa.

Sikäli kuin olen kärryillä, ainoat maat jotka eivät ole tuon konglomeraatin tossun alla ovat Iran, Pohjois-Korea ja Venäjä – joka sekin aiemmin sitä oli. Kiina on kovasti irtautumassa petrodollarista, ja Syyria on varmastikin siinä kinttaalla. Ja samoin Libya oli, kunnes Libyaa ei enää ollut (kuin paperilla). Ja Venezuela?
Eli rahastako on kyse? Tavallaan, mutta raha on vain vallan mittari. Kyse on siis nimenomaan vallasta – mikä ei sinällään liene yllätys kenellekään.
Tässä kohtaa astuu kuvaan aksiooma: "Jos hallitset tietoa, hallitset ihmisiä". Tästä seuraa harmittomilta näyttäviä operaattoreita kuten tiedotusvälineet, koululaitos, kirkot, kansalaisjärjestöt, poliittiset etujärjestöt... Kunkin rintaman aktiivit toimivat toisistaan tietämättä kohti samaa päämäärää, joka on järkipuoli vastakkainasettelu, jossa kellään ei ole aikaa pysähtyä katsomaan josko olisi olemassa muitakin totuuksia kuin se, jonka minä tunnen (ja nimenomaan tunnen [syvällä sisimmässäni, emotionaalisesti varmana], sen sijaan että tietäisin omakohtaisen varmistaneena).

Eikä mieleenkään tule sanoa: "En tiedä." Sen sijaan luulemme tietävämme silloinkin kun ei ole mitään hajua. Emme kykene pitämään kahta vastakkaista konseptia samanaikaisesti mielessä yhtä mahdollisina – ja hyväksyä, että meidän mielipiteemme asiasta ei ratkaise todellista tolaa.

Silti sokean valistumattomiin mielipiteisiin suhtaudutaan kuin jumalan sanaan – mikä sinällään onkin hyvin osuvaa sikäli, että yksikään jumala ei ole koskaan kelleen mitään sanonut. Tai sitten on; mistä minä tiedän? Luulen tietäväni. Tiedän luulevani. Luutumatta arvelen? Arvin arvon? [etymologiset assosiaatiot, tuo mitä eksklusiivisimman sisäpiirin ratto & puhde]

Mihin minä jäin? Hmm. No, keskenhän nämä aina jäävät...

Ai niin! Tiedättekö, mikä on miljardöörien viimeisin sijoitustrendi? Aavikot. Miksi?
Tämä on Death Valley, maailman kuivimpana tunnettu paikka – viime vuonna.
Aavikoiden rehevöityminen ei johdu ilmaston lämpiämisestä, vaan viilenemisestä. Auringon hiipuva aktiivisuus on ohentanut stratosfääriä, mikä lisää säteilyn määrää (Todellakin, vaikka nyt ehkä tuntuu että vihdoin pääsee kirmaamaan laitumelle arskaa ottamaan... Säteilymäärät ovat huomattavan korkeita, joten maltti on paikallaan.) – mikä lisää pilvisyyttä, joka lisää sateita, mikä napojen suunnalla lisää lunta, mikä lisää jäämassaa, joka aiheuttaa painetta maankuorelle, mikä aiheuttaa maanjäristyksiä ja tulivuorenpurkauksia, jotka ne taas tuottavat ilmakehään savua, joka entisestään viilentää ilmakehää... Ennen asumattomista paikoista tulee asuttavia, ja nyt asuttavista paikoista tulee asumiskelvottomia.

Lisää kuvia. Tässä on havainnollistettu maailman likvidi varallisuus:
Ylösalaisin käännetyn pyramidin ylimmät kerrokset ovat kaikki kuvitteellista rahaa – mitään siitä ei ole olemassa. Kun dollari irrotettiin kultakannasta vuonna 1971, alettiin pelata monopolia leikkirahalla, ja vauhti on vain kiihtynyt. Kun nyt valtameediot toitottavat miten kivasti osakemarkkinoilla menee ja telakoille tarvitaan enemmän väkeä kuin käytettävissä on... Romahdus tulee olemaan komea antikliimaksi, jossa aivan kaikki menettää arvonsa. Toisaalta: mahdollisesti ne botskit eivät pääse Suomenlahdelta ulos pariinkymmeneen vuoteen vaikka valmiiksi tulisivatkin. Ehkä niiden ympärille kuitenkin eräänlainen "kaarnaveneoperaatio" vielä saadaan pusattua, jos hiffaatte mitä tarkoitan...

Vielä yksi kuva. Tämä on erään kaikkialle ehtivän saksalaisen suvun omistaman lehden kansi vuodelta 1988. Huomatkaa feeniksin kaulassa roikkuvan maailmanvaluutan vuosiluku:

Ei kommentteja: